sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Intialaiset kalkkunapullat - tomaattisella kermakastikkeella

Pakastimessa sattui olemaan kalkkunajauhelihaa odottamassa että tekisimme siitä jotain, ja yhtenä päivänä sitten innostuin väkertämään siitä tällaisia tulisia intialaistyyppisiä lihapullia. Toimisi varmasti broilerijauhelihalla myös hyvin!

500g kalkkunajauhelihaa
1dl korppujauhoja
0,75dl vettä
3tl Intialaista mausteseosta
3tl chilijauhetta
1rkl soijaa

Kaada korppujauhot ja vesi kulhoon ja sekoita puuromaiseksi tahnaksi. Lisää jauheliha joukkoon ja sekoita. Mausta mausteilla oman maun mukaan (mitat jotka laitoin antavat aika tuliset pullaset). Teimme itse taikinasta 6 isohkoa lihapullaa, ja paistoimme 150 asteessa n. 30 minuuttia. Jos tekee pienempiä pullia voi lämpöä lisätä ja aikaa lyhentää reippaasti.

Kermakastike;
puolikas paketti Toscana tuorejuustoa (Atrian)
1dl kermaa
valkosipulijauhetta
soijaa
ketsuppia (hyvin varovasti laitettuna, jos lorahtaa liikaa tulee turhan makea kastike)

Sulata kerma ja tuorejuusto katilassa, lisää mausteet. Anna keittyä hieman kasaan. Tarjoa lihapullien ja riisin kanssa.

1 kommentti:

  1. kävijämäärä on jo kaksinkertaistunut :)
    bloggerilla on myös oma laskuri, joka laskee alusta saakka (tosin vähän kömpelönnäköinen)

    VastaaPoista