perjantai 9. joulukuuta 2011

Mokkaruutu - perusherkkua

Jos pitäisi miettiä leivonnainen josta kaikki pitävät, mieleen tulisi ensimmäisenä mokkaruutu. En ole koskaan törmännyt kehenkään joka ei kyseisestä herkusta pitäisi. Meillä tehdään mokkaruutua usein, koska saamme sen kahdestaankin kulutettua hyvin nopeasti loppuun :P herkkusuita olemme juu. Leivontaprosessi menee siten että minä leivon ja avomies varmistaa vieressä että teenhän tarpeeksi kuorrutetta, se kuulemma kun on niin hyvää jo yksikseenkin :D. Tässä kuitenkin yksinkertainen ja parhaaksi todettu mokkaruutu ohje ainesten määriltä.

Pellillinen mokkaruutua:
200g margariinia
4 munaa
3 dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
3rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa

1 paketti tomusokeria
0,5 dl vahvaa kahvia
50g sulatettua margariinia
3rkl kaakaojauhetta
ripaus vanilijasokeria

Sulata margariini mikrossa/kattilassa, keittiösi varustelusta riippuen. Laita margariini sitten sivuun jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita sitten kuivat ainekset keskenään. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Lisää lopuksi margariinisula ja paista uunipellillä 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Nosta pohja jäähtymään ja tee sillävälin kuorrute. Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe ja vanilijasokeri, sekoita aineet. Lisää sitten vähissä erissä kahvia ja margariinisulaa ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Levitä nopeasti pohjan päälle ja ripottele pintaan nonparelleja, hasselpähkinärouhetta tai vaikkapa kookoshiutaleita. Anna kuorrutteen jähmettyä vartti pohjan päälle, ja leikkaa kuumassa vedessä käytetyllä veitsellä siisteiksi ruuduiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti