sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Suklainen suklaakakku

Täytin keskiviikkona taas vuosia, ja juhlistin sitä nyt tekemällä täksi sunnuntaiksi kakkua jota pari ystävääni tuli syömään. Tein vaihteeksi suklaakakkua syntymäpäiväkakuksi, monesti edellisinä vuosina olen tehnyt kermakakkuja, ja tämä oli kyllä parasta suklaakakkua mitä olen tehnyt. Kokosin kakun kääretorttupohjalle ja väliin pääsi valkosuklaatäyte. Päällä vielä eristeenä suklaakreemiä ja suklaakuorrute lopullisena "koristeluna". Todella toimiva kakku, ja helppo tehdä gluteenittomaksi. Tämä kakku oli vielä kaiken lisäksi laktoositon, koska äitini tuli päästä myös kakkua syömään. Laktoositonta valkosuklaata ostin Ekolosta. Ainoa paikka mistä olen sitä löytänyt Suomesta. Väliin olisin kyllä kaivannut vielä jotain hilloa, esim vadelmaa tuomaan lisää kirpeyttä lopputulokseen.

Pohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta

Täyte:
2 dl vispikermaa
50 g maitorahkaa
100 g valkosuklaata

Suklaakreemi:
125g margariinia
1tl vanilijasokeria
4dl tomusokeria
3rkl kaakaojauhetta
1rkl maitoa

Suklaakuorrute:
150 g tummaasuklaata
1dl vispikermaa 

Vatkaa munat ja sokeri hyvin vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa ensin kananmunien rakenne rikki pienemmällä nopeudella sähkövatkaimella, sitten voit nostaa nopeutta vatkateksesi taikinan lopulliseen olomuotoonsa. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita kuivat aineet taikinaan varovasti nostellen nuolijalla. Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Ota valmiista pohjasta  2 pyöreää palaa jotka sopivat johonkin irtopohjavuokaan. Jos et saa kahta kokonaista ympyrää, kerää ylijäämäpaloista kansipala. Laita pohjapala irtovuokaan (suosittelen pohjalle myös leivinpaperipalan pistämistä vuoasta pois siirtämisen helpottamiseksi), ja kostuta maidolla johon on sekoitettu vanilijasokeria. Levitin itse tuossa välissä pohjalle laktoositonta nougaa kastiketta jota Ruotsista on meille kotio raahattu, mutta tähän tosiaan sopisi paremmin vadelmahillo tähän väliin. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka. Sulata suklaa pienissä erissä vesihauteessa tai mikrossa. Lisää sitten kermaseoksen joukkoon. Levitä pohjan päälle tasaisesti. Laita sitten kansipala päälle ja kostuta sekin vielä vanilijamaidolla. Laita kylmään hyytymään yöksi, tai ainakin pariksi tunniksi. 

Valmista suklaakreemi pehmentämällä margariini ensiksi huoneenlämpöiseksi. Vatkaa sitten huoneenlämpöinen margariini tahnaksi, lisää vanilijasokeri ja tomusokeri pienissä erissä mukaan. Lisää lopuksi kaakojauhe ja maito. Vatkaa suurella teholla tasaiseksi tahnaksi. Jos kreemi jää liian kovaksi levittää kakun päälle, käytä sitä mikrossa hyvin vähän aikaa. Kreemi ei saa pehmetä liiaksi kuitenkaan. Levitä kreemiä tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille. Laita kakku vielä ainakin tunniksi kylmään kreemin levityksen jälkeen.

Aseta kakku uuniritilälle leivinpaperin päälle. Valmista sitten suklaakuorrute lämmittämällä kerma kattilassa, varo kuitenkin ettei kerma pääse kiehumaan. Sulata suklaa mikrossa ja lisää sitten kerman joukkoon, sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja anna kuorrutteen jäähtyä ennenkuin päällystät kakun. Päällystä kakku levittämällä suklaa tasaisesti kakun päälle, ja anna kuorrutteen valua reunojen yli niin että kakun reunuskin saa kauniin suklaakuorrutteen. Kakku on valmis tarjoiltavaksi, ellet halua sitten lisätä omia koristeita vielä pinnalle.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti