torstai 3. marraskuuta 2011

Chili-tonnikalapiirakka

Pakastimessa oli vielä lehtitaikinaa jäänyt käyttämättä, ja päivällistä ei oltu vielä keksitty tälle illalle. Satuin sitten ruokablogeja selailemaan ja törmäsin Kinuskikissan sivustolla chili-tonnikalapiiraaseen ja päätin sen avulla muokata lehtitaikinalle sopivan piiraan. Mausteita tuli myös lisäiltyä blogin nimen mukaisesti oman maun mukaan, ja lopputulos olikin oikein maistuva meidän kotijoukolle.


Lehtitaikinaa (piirakkataikina toki tekisi tästä varmasti vielä parempaa)
2 prk tonnikalaa öljyssä
1 paprika
2 pientä tai yksi iso sipuli
2tl suolaa
2tl pippuria
2tl valkosipulijauhetta
2tl chilijauhetta
3 chilimarinoitua valkosipulia (tai ihan normaalia)
200g chili-paprika tuorejuustoa
2dl ruokakermaa
4rkl Thai sweet chili- kastiketta
2 kananmunaa

Painele taikina piirasvuokaan, itsellä oli 23cm leveä vuoka käytössä. Kuullota sipulia ja paprikaa öljyssä pannulla hetken aikaa, itse käytin tässäkin valkosipuliöljyä. Heitä paistoksen sekaan mausteet ja anna niiden maustua sipulin ja paprikan joukkoon hyvin. Levitä tonnikala piirakkapohjan päälle paprika-sipulipaistoksen kanssa. Sekoita tuorejuuston sekaan pienissä erissä ruokakerma, ja lopuksi lisää sweet chili-kastike ja munat joukkoon. Levitä tuorejuustoseos tasaisesti piirakan päälle, niin että seosta pääsee tasaisesti joka puolelle. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti