torstai 3. marraskuuta 2011

Minttusuklaapiirakka

Itse olen kova syömään kaikkea makeaa, mutta avokki on enemmän nirso siitä mistä tykkää. Yleensä meillä syödään leivospuolella mokkaruutua (ainakin joka toinen viikko), mutta nyt halusin tehdä hieman jotain erilaista. Näin Openkahvilassa hyvännäköisen ohjeen minttusuklaapaloista, ja muokkasin siitä ohjeesta piirakkamallin.  Oli kyllä hyvää meidän molempien mielestä :P, paljoa ei pystynyt kerralla syömään (mikä sekin toki hyvä että piirasta säilyi seuraavalle päivälle).




Minttusuklaapiirakka

50g leivontamargariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
0,5 dl maitoa

Kuorrute:
200g minttukrokanttisuklaata
50g margariinia

Sulata margariini ja nosta se jäähtymään. Vaahdota muna ja sokeri, sekoita sitten kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lopuksi lisää sulatettu margariini. Voitele tai peitä leivinpaperilla piirakkavuoka (24 cm), ja kaada taikina vuokaan. Tuplaamalla ainekset saat pellillisen piirakkaa. Paista 200 asteessa, n. 12 minuuttia (itsellä melko tehoton uuni ja meni 14 minuuttia siksi).  

Nosta piirakka uunista jäähtymään ja tee kuorrute sulattamalla pilkottu margariini ja suklaa kiehuvassa vesihauteessa. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä nopeasti piirakan päälle, nosta jääkaappiin n. vartiksi kylmenemään. Leikkaa palaset piirakan jäähdyttyä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti