Minttusuklaapiirakka
50g leivontamargariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
0,5 dl maitoa
Kuorrute:
200g minttukrokanttisuklaata
50g margariinia
Sulata margariini ja nosta se jäähtymään. Vaahdota muna ja sokeri, sekoita sitten kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lopuksi lisää sulatettu margariini. Voitele tai peitä leivinpaperilla piirakkavuoka (24 cm), ja kaada taikina vuokaan. Tuplaamalla ainekset saat pellillisen piirakkaa. Paista 200 asteessa, n. 12 minuuttia (itsellä melko tehoton uuni ja meni 14 minuuttia siksi).
Nosta piirakka uunista jäähtymään ja tee kuorrute sulattamalla pilkottu margariini ja suklaa kiehuvassa vesihauteessa. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä nopeasti piirakan päälle, nosta jääkaappiin n. vartiksi kylmenemään. Leikkaa palaset piirakan jäähdyttyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti