n. 100g digestivejä
3rkl sokeria
50g margariinia
400g tuorejuustoa
6dl kuohukermaa
3 liivatetta
6 ruokalusikkaa tomusokeria
Puolikkaan limen mehu
Vanilijaa oman maun mukaan (itse käytin aito vanilijapulveria jota tarvitsee hyvin vähän)
100g vadelmia
100g karhunvadelmia / tai mustikoita
hillosokeria
2dl vettä
Murskaa digestivet pohjaa varten, lisää keksimurskan joukkoon sokeri ja sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla. Painele keksimurskaa pohjalle ja reunoille. Vie vuoka kylmään siksi ajaksi että teet täytteen.
Vatkaa kuohukerma löysähköksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää sen joukkoon limemehu ja tomusokeri. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi ja purista sitten liika vesi niistä. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet siinä nestemäiseksi. Lisää liivateneste tuorejuuston joukkoon voimakkaasti vatkaten ettei täytteeseen muodostu kokkareita. Nostele viimeiseksi kuohkea kerma tuorejuustoseokseen ja sekoita seos taas tasaiseksi. Levitä keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.
Marjahillokkeen voi tehdä joko edellisenä päivänä tai samana päivänä, hilloke ei vie paljoa aikaa. Laita vesi kattilaan ja anna kiehahtaa, lisää sitten marjat ja hillosokeria joukkoon. Anna marjojen pehmentyä vedessä hillomaisemmaksi ja anna taas kiehahtaa ennen kuin nostat hillokkeen jäähtymään kylmävesikattilan päälle. Tarjoile hilloketta reilusti juustokakun päällä, kakku itsessään ei ole kovin makeaa niin hilloke saa olla sitten hieman sokerisempaa sorttia :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti