keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Suklaafondant - täydellinen jälkiruoka

Suklaa ja suklaiset jälkiruuat ovat yleensä poikkeuksetta ihanan raskaita ja lohduttavia. Suklaafondant ei ole poikkeus, yleensä syön kyseistä herkkua ravintoloissa, kun useimmilla ammattilaiskokeilla on tapana päivitellä fondantin onnistumisen vaikeutta. Uskaltauduin kuitenkin viimein tekemään ensimmäistä kertaa fondanttia kotioloissa, löysin ihanan helpon ja tarkan ohjeen Gordon Ramsaylta (mies voi olla persoonana ärsyttävä mutta ruuanlaitossa varsinainen ässä). Tämä osoittautui loppujen lopuksi todella helpoksi valmistaa. Maku oli myös täydellinen, niiiiiiin hyvvvääää oli. Olisi tehnyt mieli lisää mutta syöjiä oli 6 ja vuokia myös vain 6 :P.

6 annosta.

75g voita tai margariinia + lisää vuokien voitelemiseen
kaakaojauhetta vuokien peittämiseen
75g tummaa suklaata
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
1 dl sokeria
3 ruokalusikkaa kahvilikööriä (itse käytin Helmi Cafeta, tarpeeksi vahvaa ja saa pienissä pulloissa, eikä hintakaan ole kova Alkossa)
reilu 1dl jauhoja
tomusokeria koristeluun
vanilijajäätelöä tarjottavaksi fondantin sivussa

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 6 kohokasvuokaa (pieniä uunivuokia siis), käytä reippaasti voita, voitele vaan karkeasti niin että margariinia levittyy varmasti kaikkialle. Päällystä sitten vielä vuoat kaakaojauheella, ripottele kaakaojauhetta siis vuoan pohjalle ja reunoille niin että vuoka peittyy kaakaojauheesta.

Sulata paloiteltu suklaa ja margariini kiehuvan vesikattilan päällä. Sekoita tasaiseksi sileäksi seokseksi ja nosta ainakin 10 minuutiksi hellalta jäähtymään.

Vaahdota kokonainen muna ja munankeltuainen sokerin kanssa hyvin kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten sulatettu suklaaseos joukkoon. Lisää kahvilikööri ja lopuksi sihtaa jauhot mukaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos vuokiin tasaisesti.  Paista uunissa n.12 minuuttia.

Ota lämpimät fondantit uunista ja irrota reunoista varovasti veitsellä, laita lautanen vuoan päälle ja kiepsauta fondant näin varovasti lautaselle. Sihtaa päälle tomusokeria ja tarjoile jäätelön kanssa. Muista että fondantissa sisustan pitää olla vielä valuva ja tahmainen, ettet vain luule paistaneesi fondanttia liian vähän aikaa.

2 kommenttia:

  1. Mmmmm, nämä ovat varmasti syntisen hyviä! :P Näitä en olekaan koskaan tehnyt, kilometrin mittaiselta kokeilulistalta ovat kyllä löytyneet jo jonkin aikaa. 8D

    VastaaPoista
  2. Syntisen hyviä on kyllä just oikea sana :D! Kannattaa kokeilla tuolla Gordon Ramsayn reseptillä, alkuperäinen löytyy Channel 4 sivuilta ja muistaakseni videolinkki taisi myös löytyä kun tarpeeksi etsi sivuilta.

    VastaaPoista