sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Mudcake - maitosuklaasta

Mudcake on tuttu nykyään monille ravintoloiden jälkiruokalistoilta, itse olen kakkuun kovin tykästynyt, ihanan suklaista kun on. Kakku on myös helppo valmistaa, ainakin minusta ohjeessa on hankala epäonnistua niin että saisi aikaan mitään syömäkelvotonta. Yleensä mutakakku tehdään siis tummasta suklaasta, mutta tuo avokki joka ei ollut kyseistä kakkua ennen maistanut toivoi että tekisin hänelle sellaisen maitosuklaasta. Maitosuklaisena tämä on aivan taivaallista, mutta todella makeaa. En uskaltanut sirotella pinnalle edes tomusokeria koristeeksi kun ajattelin lopputuloksen olevan liian makea, eipä kakku sitä sokeria kaivannut ei. MUISTA! MUTAKAKUN TULEE OLLA SISÄLTÄ VIELÄ LÖYSÄ JA VALUVA!!


4 kannamunaa
2dl sokeria
200g suklaata
200g voita
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata kattilassa vesihauteessa suklaa ja voi, lisää sitten sulanut seos munasokerivaahdon sekaan. Lisää viimeiseksi jauhot ja leivinjauhe taikinaan. Voitele ja korppujauhota vuoka, mieluusti n. 24cm (itse jouduin käyttämään ihan pikkuvuokaa, joten kakusta tuli reunoilta korkea ja täytettä jäi turhan paljon löysäksi). Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen, itsellä riitti 15 minuuttia.

Kun kakku on paistunut seuraa tärkein osa, jäähdyttäminen. Anna kakun olla ensiksi n. puolituntia huoneenlämmössä, ja siirrä se sitten jääkaappiin, suosittelen että ainakin 3 tunniksi. Kakun voi myös laittaa pakkaseen, mikä minusta oli kaikkein paras tapa saada kakulle haluttu lopputulos, ja ottaa esille seuraavana päivänä sulamaan huoneenlämpöön. Mutakakku sulaa nopeasti huoneenlämmössä siihen pisteeseen että sitä kehtaa hyvällä mielellä popsia.
Kuvassa likainen lautanen edellisen palan jäljiltä, pahoittelut :P, tässä kakku on oltuaan pakkasessa yön yli ja sitten huoneenlämmössä sulamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti