sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Burgereitapa burgereita

Itsetehdyt purilaiset on meikäläisen mielestä kyllä parasta nannaa ikinä. Vetää neukkuun mäkkäria ja hesburgeria milloin tahansa, vaikken kyseisten hampurilaisketjujen purilaisia mitenkään inhoa (päin vastoin). Tässäpä oma hyväksi havaittu purilaispihvi resepti.


JAUHELIHAPIHVIT UUNISSA 8 kpl

400g jauhelihaa (itse käytän kevyttä)
1dl korppujauhoja
200g kermaviilia
1 kananmuna
1 suuri sipuli
2tl sinappia
1tl sweet chili- soosia
pippuria
suolaa

Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Sekoita korppujauho ja kermaviili keskenään. Lisää sitten joukkoon jauheliha, kananmuna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi mössöksi. Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan ja taputtele osista ohuita pihvejä uunipellille. Varmista että pihvin keskiosa on ainakin hieman ohuempi kuin reunat, jotta pihvi paistuu tasaisesti. Paista uunissa n.15 minuuttia (hankala sanoa tarkkaan kun oma uuni temppuilee aina miten sattuu niin joskus pihvit valmiita 15 minuutissa ja joskus menee pidempään). Kun pihvit näyttävät valmiilta ota pelti uunista ja käännä pihvit. Aseta viipale cheddaria jos haluat herkullisen sulaneen cheddarsiivun hampurilaiseesi. Aseta vielä uuniin ylimmälle tasolle ja anna olla uunissa puolisen minuuttia. 
Kokoa hampurilaiset sämpylöille (joskus vielä teen omat sämpylät jotka kehtaan tännekin postata) oman maun mukaisten täytteiden kanssa. Omissani on kurkkua, suolakurkkua, sipulia, tomaattia, sinappia, aiolia ja ketsuppia. Ja tietysti se aiemmin ohjeistettu cheddarsiivu :)

Ja purilaisen syömisen helpottamiseksi suosittelen noita ihania suodatinpusseja :) Taustalla komeilee myös kivasti limsa joka kuuluu purilaispäivään meilläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti