sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Tonnikalavoileipäkakku

Koska heinäkuussa edessä on taas pikkusiskoni juhlistamista, ripille pääsyn merkeissä, kokeilin joululomalla tehdä voileipäkakkua joka olisi siskon itsensä makuun sopiva, ja mieluusti myös helppo valmistaa koska en ole kovin paljon aiemmin menossa Rovaniemelle juhlaruokia väkertelemään. Teinpä sitten vahingossa maailman parhaan voileipäkakun (omasta mielestä siis)! Tonnikala oli luonnollinen valinta koska sen maku tuntuu menevän jokaiselle.


Tonnikalavoileipäkakku (hyvin pieni)

9 siivua graham paahtoleipää
1dl majoneesia
0,5dl Sinappia (mieluusti aika tujua)
Valkopippuria
Valkosipulijauhetta
1/3 kurkku
2prk tonnikalaa
2 kananmunaa

KORISTELUUN
Majoneesia
Kurkkua
Keitettyä kananmunaa
Tonnikalaa
+  mitä ikinä oma silmä kaipaa kakkuun

Tee ensiksi tonnikalatahna. Keitä ensiksi kananmunat ja laita kylmään veteen odottamaan. Lado majoneesi, sinappi ja mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Valuta tonnikalasta öljy/vesi pois ja lisää tonnikala majoneesisekoitukseen, jätä kuitenkin toisesta purkista pieni osa koristeluun. Muussaa tasaiseksi massaksi. Leikkaa kurkusta vetinen keskusta pois ja pilko pieniksi palasiksi. Pilko myös keitetty kananmuna pieniksi palasiksi. Jätä kurkun ja kananmunan palaset odottamaan, ÄLÄ sekoita majoneesitahnaan mukaan.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado lautaselle kolme leipää vierekkäin ja kostuta esim. maidolla johon lisätty pippuria,valkosipulijauhetta ja hieman suolaa. Lado osa tonnikalatahnasta leiville ja levitä tasaisesti, lisää päälle kurkun ja kananmunan palasia. Levitä taas kolme leipäpalaa päälle ja kostuta, lisää loput tonnikalatahnasta ja päälle viimeiset kurkun ja kananmunan palaset. Levitä viimeiset kolme leipäpalaa päälle, kostuta ja paketoi voileipäkakku esim. kelmuun. Vie kylmään asettumaan, aseta myös kakun päälle mieluusti jokin paino, esim leikkuulauta jotta kakku asettuu tiiviiksi. Anna olla kylmässä vähintään 2 tuntia.
Koristele kakku levittämällä päälle ensiksi majoneesia ohuelti, ja koristelemassa vihanneksilla, keitetyllä kananmunalla ja tonnikalalla. 

Taattu makunautinto ;) on sen verran yksinkertaiset ainekset kakussa meneillään että sopii nuoremmankin suuhun. Eikä tarvitse itseään maksaa kipeäksi kun käyttää tonnikalaa vähän paremman kalan sijasta, eettisin vaihtoehto tosin ei ole :/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti