sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Sushirullasia kotioloissa

Iski eräänä päivänä kauhea sushihimo, onneksi Helsingissä on helppo suunnistaa Oriental Markettiin ostamaan sushivälineitä. Tässä hyvin yksinkertaiseksi todettu sushirullasien ohje.


SUSHIRIISI
4dl sushiriisiä
4,5dl vettä
4rkl riisiviinietikkaa
3rkl sokeria
2tl suolaa

Huuhtele riisiä kylmässä vedessä kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Kaada huuhdeltu riisi kattilaan ja lisää päälle 4,5dl vettä. Sulje kattila kannella ja kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Keitä riisiä viisi minuuttia ja nosta se sitten pois lämmöltä. Anna riisin vielä hautua ja vetäytyä kannen alla 20 minuuttia. Kuumenna etikka ja lisää siihen suola ja sokeri. Kaada riisi 20 minuutin jälkeen laakeaan astiaan ja valuta riisiviinietikkaseos tasaisesti riisin päälle sekoittaen sitä leikkausliikkein riisin sekaan. Jäähdytä riisi huoneenlämpöiseksi, tämän jälkeen riisi on valmis käytettäväksi. Huomautus! Käsittele riisiä AINA kostutetuin käsin.

NORIRULLAT
Nori-arkkeja
Valmista sushiriisiä
Kalaa, esim lohta tai vaikka tonnikalasta ja majoneesista tehtyä massaa
Avocadoa
Kurkkua
Porkkanaa
Paprikaa
Wasabia
Soijaa

Kuori ja pilko porkkanat pitkiksi suikaleiksi, keitä niitä kiehuvassa vedessä hetken aikaa jotta ne ovat pehmeitä. Pilko myös avocado, paprika ja kurkku pitkiksi suikaleiksi. Lado käytettävät sushitäytteet lautaselle josta ne on helppo ottaa rullia kootessa.

Aloita rullien kokoaminen laittamalla bambumatolle yksi noriarkki (kiiltävä puoli alaspäin). Kostuta kädet ja levitä puolelle noriarkista sushiriisiä. Tee kädellä tai sormillasi ohut vako vähän alle puolenvälin riisin viemästä tilasta. Levitä ohuelti wasabia vakoon, ja lado sitten omat mieleiset täytteet vakoon. Kostuta noriarkin yläosa vedellä jotta saat tarttumapinnan rullalle. Taittele nyt bambumattoa käyttäen norista tiivis rulla. Leikkaa sahalaitaisella kostutetulla veitsellä rullasta siivuja. Tarjoile nämä valmiit norit inkiväärin, wasabin ja soijan kanssa. 

Kuvalliset tosi kätevät ohjeet sushin kokoamisesta löytyy TÄÄLTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti