tiistai 30. huhtikuuta 2013

Dumle-muffineita

Joskus iskee semmonen "Tylsää... siispä leivon!" -olo. Aikas useinkin jos rehellisiä ollaan. Tein sitten nyt dumle-muffineita tämän kohtauksen iskiessä. Tuli ihan herkullisia, dumlet tosin voisi korvata seuraavalla kerralla vaikka pätkiksiin, dumle-sisus kun muuttuu hieman teollisemman makuiseksi sulaessaan uunissa. Mutta muffinitaikina itsessään oli herkullisen kuohkea.


MUFFINIT n.16 kpl

150g margariinia/voita
1,5dl sokeria 
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1,5dl kermaa
Dumle-karkkeja (tai muuta muffinssin sisälle sopivaista)

Ota voi/margariini huoneenlämpöön n.tunti ennen leipomista. Vatkaa voi/margariini sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kerman kanssa kevyesti nuolijalla käännellen, ei vatkaten. Annostele muffinivuokiin lusikallinen taikinaa, paina dumle-karkki keskelle vuokaa ja lisää toinen lusikallinen taikinaa. Paista 225 asteessa n.13 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti