tiistai 28. toukokuuta 2013

Kermajäätelöä ála neiti E.

Aiemmin postaamista marengeista jäi 3 keltuaista sitten ylitse, niin päätin tehdä jäätelöä pienen annoksen pakkaseen :) tuli tosi herkullisen kermaista jäätelöä helposti tällä ohjeella jonka vääntelin internetin avustuksella.


KERMAJÄÄTELÖ

3 keltuaista
2dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
1tl vanilijasokeria
2cl creme de menthe likööriä (Kissanminttua)

Vaahdota kerma. Vaahdota sitten sokeri ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää vanilijasokeri ja alkoholi (alkoholi auttaa jäätelön jäätymisessä sopivan pehmoisaksi). Kaada jäätelö pakastusrasiaan ja laita pakkaseen n.2 tunniksi ennen nauttimista.

Kuvassa jätski on tarjolla itsetehdyn suklaakastikkeen kanssa ;) melko lyömätön makupari, vadelmahillo toimi myös jätskin kanssa tosi hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti