tiistai 28. toukokuuta 2013

Sipulikeitto - luxusta arkiruokailuun

Itse olen kova sipulikeiton ystävä, parempi puolisko ei sitten olekaan. Siispä sipulikeitto on harvinaista arkiherkkua jota teen tilaisuuden tullessa. Tässä itselle hyväksi kehitelty sibalikeitto ohje jonka herkullinen maku saadaan aikaan tummalla oluella. Kuvan soppaan lurahti hitusen liikaa juustoa


SIPULIKEITTO - kahdelle

5 sipulia
4 valkosipulinkynttä
25g voita
Lihaliemikuutio
1dl tummaa olutta
Suolaa
Pippuria
Vaaleaa leipää
juustoraastetta

Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuumenna kattila miedolla lämmöllä ja lisää voi. Lisää sipulit joukkoon ja anna kuullottua miedolla lämmöllä 10 minuuttia kunnes ovat pehmeitä ja karamellisoituneita. Lisää olut sipulien joukkoon ja anna hautua 10 minuuttia. Valmista lihaliemikuutiosta n. 6dl lihalientä. Lisää liemi sipulien sekaan kun olut neste on haihtunut suurimmaksi osaksi. Jätä keitto porisemaan miedolle lämmölle 20 minuutiksi. Testaa maku ja lisää mausteita oman mielen mukaan. Jaa keitto kulhoihin ja lisää sekaan palasia vaaleaa leipää ja juustoraastetta. Käytä uunin grillivastuksien alla kunnes juusto on sulanut keiton pintaan. Nautiskele autuaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti