sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Laiskajaakon hiivattomat sämpylät

Nimi näille sämpylöille tulee siitä että nämä on mitä helpoimmat sämpylät valmistaa tuoreen leivän tarpeeseen. Ite väkerrän näitä yleensä keittojen kanssa syötäväksi.


LAISKAJAAKKO SÄMPYLÄT 8KPL

4dl hiivaleipävehnäjauhoja (voi käyttää ihan mitä jauhoja itse tykkää käyttää)
1dl grahamjauhoja
1tl sokeria
1tl suolaa
1rkl leivinjauhetta
2tl hunajaa (siirappi myös sopii)
3dl maitoa/vettä (maussa ei hirveästi eroa onko maitoa vai vettä taikinassa)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot,suola,sokeri ja leivinjauhe kulhossa lusikalla. Lisää maito ja hunaja ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikinasta 8 kökköä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista n. 8 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä hieman ennen nauttimista.


Itse nautiskelen nämä aina tälleen kivasti lämpimänä pikkuisen margariininokareen kanssa :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti