tiistai 28. toukokuuta 2013

Marengit

Jäsen P. ei ollut aiemmin ikinä syönyt itse tehtyjä marenkeja, joten tartuin tuumasta toimeen ja väkersin satsin marenkeja meille popsittavaksi :) Harmi vaan ettei ole pursottimia täällä omalla asunnolla kun kakkuja tulee harvemmin täällä koristeltua, no nyt tyydyttiin kökkö-mallin marenkeihin.



SIMPPELIT MARENGIT - kaksi pellillistä kökköjä

3 valkuaista
1,5 dl sokeria
2tl sitruunamehua

Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi (kun kulhon voi nostaa ylösalaisin vaahdon valumatta on vaahto tarpeeksi kuohkea) sähkövatkaimen keskinopeudella. Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan sekoittaen taikinaa yhä sähkövatkaimella. Nosta sähkövatkaimen tehoja kunnes sokeri on sekoittunut vaahtoon, testaa välissä pyörittämällä taikinaa sormien välissä, jos tunnet sokerirakeita jatka vatkaamista. Lisää viimeiseksi sitruunamehu ja sekoita se suurella teholla vaahtoon. Nostele marenkikökköjä uunipellille ja jätä pellit huoneenlämpöön 45 minuutiksi. Lämmitä uuni 110 asteeseen ja paista marenkeja 30 minuuttia. Käännä pellit tasaisen paistumisen edistämiseksi ja vaihda peltien paikkaa uunissa (alempi pelti ylemmäksi etc.) Paista taas 30 minuuttia. Käännä lämpö pois uunista ja jätä marengit uuniin vähintään tunniksi, mieluusti pidemmäksikin aikaa. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti